A new challenge

Welkom bij mijn eerste blog! Vandaag wil ik jullie even meenemen in het proces van het ontstaan van Deco Your Day en alle bijbehorende uitdagingen. Ongeveer een jaar geleden zag ik voor het eerst moderne kalligrafie en handgeletterde projectjes voorbij komen op Instagram. Het was liefde op het eerste gezicht. Met mijn voorliefde voor kalligrafie en teksten waar ik meer dan 25 jaar geleden al mee ben begonnen hoefde ik geen twee keer na te denken, dit wilde ik ook doen!

Dus aan de slag! Eerst ging ik op zoek naar de verschillende materialen die ik nodig had. Al snel kwam ik erachter dat er (te veel) leuke materialen zijn die je kan gebruiken voor moderne kalligrafie en het handletteren. Als basis ben ik maar gestart met een potlood, gum, geschikt papier, een zwarte fineliner, en de Ecoline brushpennen. Voor het kalligraferen kon natuurlijk een echte kroontjespen en inkt niet ontbreken. So far so good, maar dan begint het echte werk, oefenen, oefenen, oefenen. Nu ben ik zacht uitgedrukt niet de meest geduldige persoon  dus naast het handletteren en kalligraferen word ook zeker mijn geduld geoefend. Daarbij ben ik ook nog eens perfectionistisch en leer ik om te gaan met imperfecties en fouten want dat hoort er ook bij, al met al een heel leerzaam proces.

Als oefening begon ik wat te maken voor vrienden en familie. Ik merkte dat ik het zo leuk vond om creatief bezig te zijn en iets persoonlijks voor ze te creëren dat daaruit het idee ontstond voor Deco Your Day. So here we are today, er is nog een lange weg te gaan want bij het opstarten van een bedrijf komt uiteraard veel meer kijken. Ik heb er erg veel zin in en het leukste van alles is dat ik dagelijks mijn hobby kan uitoefenen. Let’s do this!